Bagay ng midya

400 jaar Sneek (HD)

Registratie van de viering van het 400-jarig bestaan van de Friese stad Sneek. Onder andere beelden van heren in jacquet en met hoge hoeden die poseren voor een groepsfoto voor het stadhuis; optochten met muziek en middeleeuwse kostuums, koetsen; ringrijden op sjeezen; vrouwen in klederdracht; opvoering 'Fryske klanken', een zinnebeeldig spel, speciaal vervaardigd ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Sneek, als vrije koopstad, door de Friese schrijver Y. C. Schuitmaker, voorstellende trouw van Friesland aan Nederland. Onder de aanwezigen bevinden zich koningin Wilhelmina, prinses Juliana en prins Hendrik.

Meer

SHOTS:

Koningin Wilhelmina, prins Hendrik en prinses Juliana stappen uit de koets, schudden de handen van hoogwaardigheidsbekleders en nemen plaats in een speciaal opgestelde loge;

Vertrek koninklijk gezelschap; wuivende koningin Wilhelmina; vertrek per boot; versierde boten en zwaaiende mensen langs de vaarroute, zeilschepen doen de koninklijk gezelschap uitgeleide; gezelschap gaat aan wal en vertrekt per gereedstaande auto.

Tagapaglikha:
Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Petsa ng paglalathala:
8 September 1925
Haba:
07:24

Meer

Uri:
video
Orihinal na ayos:
Film 
Tagagamit:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Mga tatak: